perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kepit, kamut, keskikesä ja kehäkäynti

Meidän kesän treenikuviot selkiytyivät pari viikkoa sitten. Ja hyvä niin, koska päivät ja viikot täyttyy niin hurjaa vauhtia että on ihan kiva tietää missä pitää olla milloinkin! :D Menee taas vähän turhan lujaa tässä elämässä. Mutta onneks se tasoittuu tän viikonlopun jälkeen! Tai oikeastaan jo nyt viikonloppuna.
Otin itseäni lopultakin niskasta kiinni ja tekaisin kahdessa päivässä kaikki kesäkuun agilityvideot. Treenailtiin tosiaan keppejä ahkerasti radan osana varsinkin alkukuusta, ja itse asiassa jäätiin kesäkuulta treenitauolle agista. Nyt on taas vuoden alusta saakka tehty niin aktiivisesti, ja vaikka keväällä harkan myötä tulikin luontevasti pieniä taukoja, haluan kuitenkin joka vuosi pitää ihan kunnollisen mittaisen, täydellisen tauon niin kuin nyt urheilulajeista pidetään. Agitauko tulikin tänäkin vuonna täydellisen sopivaan saumaan: kelit on lämpöiset, kesäkaudella kantsii treenata hakua kun kerran pystyy ja Poksin kouluttajatkin on heinäkuun lomalla. Ja ennen kaikkea, me molemmat oltiin todellakin tauon tarpeessa! 
Alkuun video peräti toukokuun lopulta, joka vain sekin koulukiireissä jäi lataamatta koneelle joskus. Käytiin siis oman seuran järkkäämässä kisamaisessa ratatreenissä 20.5., ihan jees fiilikset jäi. Mölleistä nolla, siinä ei ihmeempiä :) Kisaavien radalla Halti teki niin hienon puomin että oli pakko palkata, ja oli hyvä kokeilla keppien uusimista edeltävän esteen kautta. Tokan radan jälkeen saatiin mennä vielä kolmannenkin kerran, mutta siitä ei oo videota. Eipä siinä, Halti mm. meinasi rynätä keinulla ja sekoiltiin siellä muutenkin ihan urakalla :D
Sitten vähän tuoreempia klippejä! Nää on kuun alusta, jolloin ei päästy ohjattuihin treeneihin, joten pitihän tuota  rataa kokeilla vaparilla. Se olikin kiva, ja meni hyvin, kepitkin!! Haltin haukku kaikuu näissä niin kovasti että arvelin tärykalvovaurion riskin olevan kuulijoille todellinen, joten siksi musat päällä. 

Loppupalkka. Colliet on kuulemma perässävedettäviä, tää ainakin on. 
Tässä sitten pari jotka käytiin 15.6., tehtiin tota rataa edellispäivänä ohjatuissa ja halusin tehdä sen vielä keppienkin kanssa nollana kisamaisesti läpi. Vähän tökkivää ja kepeille mentiin puomin kautta kaartaen mutta hei, meni kuitenkin! :D Kiitos Kreetalle seurasta ja kuvaamisesta, ja keppipalkkauksesta :)

Näiden treenien jälkeen jäi taas hyvät fiilikset ja toivo, että me vielä jonain päivänä handlataan tää juttu! Ois vaan pitänyt jäädä jo silloin tauolle.. Vaan ei, halusin käydä vielä viime viikolla vikat ohjatut treenit ennen taukoa ja siellähän tultiin taas ryminällä alas. Tässä yritetään siis vääntää rataa nollana läpi vaikka väkisin, ja juuri sellaistahan tuo meno on :D Mun turhautuminen ei kuulla niin pahasti läpi kuin mitä se todellisuudessa oli. 
Ennen tätä oltiin käytännössä koko treeni tehty vain lähestymistä kepeille esteiden kautta ja palkattu Haltia tokaan väliin taipumisesta, ja se oli tehnyt ihan oikein. Mut eei :)) Ois ollut ehkä kivempi jäädä treenitauolle hyvillä mielin ja onnistumiset muistissa, mutta käy se näinkin. Enkä ois jaksanut mitään korjaavia treenejäkään. Nyt ei liidellä ennen heinäkuun loppua yhtään, eikä välttämättä vielä elokuun alussakaan. Katsellaan koska ois taas innostusta, ja nyt keskitytään täysillä hakuun ja tokoon! Lisäksi nyt heinäkuussa olis tarkoitus huoltaa Haltin lihaksisto taas kuntoon, koska luulen sillä olevan jumeja. Käytiin toukokuussa kahdesti Napakan urheilukoirahierojalla, jolloin Haltilla ei ollut suurempia kireyksiä. Ne pienetkin saatiin kyllä auki silloin, mutta luulen että nyt siellä on jälleen jotain :/
Agilityangstin lisäksi meidän kesää on onneksi tasapainottanut kaikenlaiset kivat asiat! Ollaan nähty niin uusia kuin vanhojakin kavereita. Viime viikolla lenkkeiltiin vielä vikaa kertaa naapureina Lauran ja aussietyttöjen kanssa. Kuvat on otettu toukokuussa, en saanut niitä ladattua koneelle joten linkkinä sitten :D Juhannusviikon alussa Halti sai myös uuden colliekaverin, kun käytiin lenkillä kesäjoensuulaisten Kiiran ja Kodan kanssa. Pojat tuli hyvin toimeen heti alussa, temmelsivät metsässä ja pellolla nätisti :)
Sitten tulikin juhannus. Joona tuli tänne hakemaan meidät Keski-Suomeen ja perjantaina lähdettiin perinteistäkin perinteisempään juhannuksenviettoon mökille Päijänteen äärelle. Oli kylmät kelit, mutta sitäkin lämpimämmät tunnelmat perheen kanssa! Halti nautti siskontytöistä, rapsutuksista ja lukuisista ahkerista frisbeenheittäjistä. Mietin vähän, että olisin mennyt treenaamaan JSPKH:lle mutta loppujen lopuksi päätös ihan vaan olla ja rentoutua oli nappijuttu.
<3
Juhannuksen jälkeisenä maanantaina palattiin Haltin kanssa kahdestaan takaisin kotiin. Se viime viikko menikin pitkälti muuttoa valmistellessa ja stressatessa sekä pakatessa tavaroita. Muuttopäivä koitti viime maanantaina ja Halti lähti jaloista pois Katjalle hoitoon. Hilleri pääsikin ihan kunnolla reissuun, koska meidän alaosasto järjesti samaisena maanantaina jalostustarkastuksen Kuopiossa. Olin tapahtuman järjestelyjen vastuuhenkilö, mutta koska se muutto osui päällekkäin, jäi nyt itseltä kokematta. Onneks on kavereita jotka vie koiran mun puolesta :D Tarkastajana oli Jaana Hartus ja tällaista arviointia hän Haltista rustaili (kursiivilla kirjoitetut ovat tuomarin omin sanoin sanelemia lisäyksiä/tarkennuksia): 

1 Koko 1c yli keskikoon 59-61 cm (säkäkorkeudeksi mitattiin 59 cm)
2 Pituus 61 cm
3 Rakennetyyppi 1a keskivahva
4 Sukupuolileima 1b selvä
5 Kivekset 1b normaalit
6 Purenta 1a leikkaava ja täydellinen, 2b kapea kulmahampaiden väli, alakulmurit painuu hieman ikeneen
7 Hampaat 1a täysi hampaisto
8 Pigmentti 1a tumma
9 Pään kiila 1a hyvä
10 Otsapenger 2a hieman pitkä
11 Kallo 2ab hieman pyöreä, hieman takaluisu
12 Kuono 1a hyvin pyöristynyt ja sileä, hieman painunut kuononselkä
13 Huulet 1a tiiviit
14 Alaleuka 2b hieman kapea
15  Silmät 2a hieman vaaleat, 2d pienehköt
16 Korvat 1b oikea-asentoiset, 1c pienet (oli ruksittu alkuun myös 1a taittuneet oikein, mutta sitten kävikin ilmi että kaverit ei olleet saaneet kaikkea painoainetta pois ennen kehää, joten tämä kohta meni nollille :D)
17 Kaula 1b hyväasentoinen 2a lyhyehkö
18 Ylälinja 1a ryhdikäs, 1b kiinteä ja lihaksikas, 1c aavistuksen kaareva kohti lannetta
19 Selkä 1a keskipitkä
20 Lanne 1a lihaksikas ja pyöreä
21 Lantio 1b leveä ja lihaksikas, 2b hieman luisu
22 Häntä 1c alas kiinnittynyt, 2a lyhyt
23 Kulmaukset 2a riittävät ja tasapainossa
24 Etuosa 2a pysty olkavarsi 2c riittävä eturinta
25 Eturaajat 1a suorat, 1b lihaksikkaat, 1c sopivan viistot välikämmenet
26 Rintakehä 1b syvyys sopiva, 2b kapeahko
27 Vatsalinja 1a normaali
28 Takaosa 1a lihaksikas, 1d sääri ja reisi samanpituiset
29 Takaraajat 2c varpaat ulospäin, 3c korkeat kintereet
30 Käpälät 1a tiiviit, 1b soikeat
31 Liikunta sivusta 1b vaivaton, 2a lyhyehkö askel, 2d riittävä työntö
32 Liikunta edestä 1a hyvä
33 Liikunta takaa 2b kinnerahds, 3a hyvin ahdas
34 Luonne 1a ystävällinen
35 Yleiskunto 1b normaali
36 Turkki 1a runkoa myötäilevä, 1b sopiva, 1c karkea
37 Turkin väri 1a hyvä, 1c voimakkaat tan-merkit, syvä musta ja valkoinen väri
Sellaista! Tunnistan koirani kyllä täysin, kivaa saada näin kattava ja tarkka arvio erikoistuomarilta. Olin jopa positiivisesti yllättynyt joistain kohdista, siellähän oli eniten 1-kohtaa mikä vastaa ihannetta. Ja aika hienoa että sillä on täydellinen ylälinja, eturaajat, turkki ja väri :)) <3 Jaana oli vielä suullisestikin kehunut Haltin luonnetta ja väriä. Haldir oli kuulemma vaan heilutellut onnellisena häntäänsä kaikille :D Ja ollut kiltti hoito- ja reissulassie! Katja kehui että oli totellut sitä tosi hyvin niin kotona kuin yöpaikassa ja että Halti oli ollut Säteen ja muun laumankin kanssa oikea herrasmies. Se on sellainen kiltti poika <3
Niin, ja myös muutto sujui kaikin puolin oikein hyvin! Rakastan tätä uutta kotia ja Haltikin on sopeutunut mukavasti. Just nyt elämä on kaikesta kiireestä ja täyteen ahdetuista päivistä huolimatta aika kivaa <3
(Tai no, se ei oo kivaa että photobucketin perhana ei salli enää kuvien linkitystä esim. tänne. Hieno homma :)) Koetan lähiviikkoina saada ne näkymään vanhoistakin postauksista jotain muuta kautta. Harmittaa kyllä semisti senkin takia, että siinä meni Nemon ja Nitan blogin about kaikki kuvat sitten. No, ei voi mitään sitte.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti